Thursday, December 2, 2010

Omey telah ditemui...

Huhu...spt tajuk diatas...diumumkan Omey tlh ditemui semula...hehehe...br jew td hani jumpe mase merayap area kedai dekat area kolej hani ni.....jln2 dari jauh nmpk ade kucing atas kusi kat kedai mkn area cni...seb bek die xde pape...org kedai mkn 2 kate Omey ni ade 5 bradik tp tggl die sekor jew...mummy die ade lg tp die xmau bg susu kat Omey...cian die...ermm...nnti hani upload gmbr omey yep...update blog ni pown kat cc jew...heheh

Tuesday, November 30, 2010

Pets Matter...

Salam n pe khabor sume,,,sowi r lame gler x hapdet blog...mentg2 la da cuti sem ni...blog pown cuti same...hihi.. pets2 hani sume ok2 jew... cite kelakar mggu leps...mati2 hani ingt si chubbie hamster hani tuh sakit...mane x nye...hani usik2 xgerak, hani angkat skit pown xgerk...tiup pown xgerk(hamster xsuke kene tiup)...tp die still b'nafas lg...penah t'jadi mase arwah chika, dwaft hamster hani bela dlu... punye la hani sedey...last2, si utet kacau si chubbie n die sedar n buat muke mamai....tido mati upenye...bt gabra hani jew...terus hani amek usap2 die...eee syg doo...hahahha...


Chubbie bt muke xb'slh...hehe




Baru2 ni jgk hani ade bwk blik anak kucing kaler cmpur2...cumel sgt2...hani bg name omey...tp kejap jew bwk blk pown...pas bg mkn hani lepskn omey...hani leps sbb tkt dak bilik hani bising plak...kalau ade sgkr bleh la jage + umah sewa hani pown ala2 apartment gtu...duk plak atas skali...kang jatuh plak si omey tuh...leps hani bg mkn n main2 kejap hani g lepas kat depn kedai makan dekat area umah hani...berat hati rase nk lepas...keesokknnye hani try cari kat kedai yg hani lepaskn omey tuh tp xde...mn agaknye omey g yerp...mnx2 die selamat.....erm....



Saturday, November 6, 2010

Singgah sebentar b'sama Cloud nIne

Lame da x hapdet blog...ase windu plak da...sowi r sume agak sibuk r semenjak 2 menjak nih...smpai kmpung pown xsmpt nk blk lg...mish my bulat the mucuk cat a lot...xper...mggu dpn pas abes MUET nk cabut awl blk kmpg...waaa....sgt besshh...da start cuti sem...alamatnye kat kmpg nnti lg la berabuk blog nih sbb xde tenet...hihihih...wokeh...chow chin chow...

Blogger Templates

Blogger Templates

Sunday, October 31, 2010

Signature...

Yeay...blog post da ade signature...testing jap...

Blogger Templates

Blogger Templates



p/s: cntik x..heheh

Friday, October 29, 2010

Kucing Oh! Kucing

Harini hani makan kat luar ngn Nia n Ilah(adek hani) n ade sekor kucing jntan ni kat kedai makan area Taman Polo IM8 comel + manje sgt...slamber jew die naik kat kusi yg hani duduk tuh mnje2 n kiss pipi hani..sgt suweetttt..xsmpt nk tgkp gmbr die kiss hani...gmbr nie sempat tgkp..


Ni la kucing yg handsome tuh 


Hye...



Lepas P Makan Kiteorg p Secret Recipe beli ni

Marble Cheese Cake...nyum3



Then g singgh kat cafe terjumpe plak kucing ni...



Kurus sgt2 kucing ni..then kiteorg g kedai runcit beli piskis kruk2..tp kucing ni mkn skit jew


Seb bek beli 2 bungkus piskis paket kecik...dtg plak pak tam ni...berselera betul si paktam nih..abes piskis sebungkus die bedal



Kurus kan kucing nih, smpai nmpk tulang...kesian die...sakit kot



Thursday, October 28, 2010

Blog Berwajah Baru

Oleh kerana template 3 column yg hani pakai sblm ni nmpk sempit + serabut, hani pown tukar la template baru...OK x?...kalau xOK comment eh...hani xksh...untuk blog ni gak...heheh

Cerpen: Aq da kawen skrg!!

Aku dah kawin skarang. Bini aku memang baik sangat2. Tapi dia x seperti yang aku expect masa kami belom kawin dulu. Masa belom kawin, aku tengok dia memang sorang yang pendiam je, jarang gile cakap ngan laki. Member2 mmg puji la cara dia. So memang susah jugak aku nak cuba tegur dia masa tu.. segan dowh. Memang obvious lah kalau aku tegur. Tapi aku suka dia macam tu, so xde la cemburu sangat sebab dia jarang borak2 ngan laki..


Cantik? Memang la, kalu x aku comfirm x sangkut punyer. Haha. Cantik pada mata aku la. Member2 pon ade yang cube usha. Sori le dia nak layan. Haha. Memang market. Last2 aku yang dapat, memang rasa bangga giler. hehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan.  Hoho..

Aku usha cara yang leklok la, gi jumpa bapak dia dluu. gentlemen beb! Slow talk ngan bapak dia. Err, bapak dia nama Marzuki.. Bapak dia ni jenis sound direct rupenyer.. Pergh, mmg kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal x anak dia? Gua cakap x sgt. bapak dia tanya lagi, nape nak kawin ngan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab ape? Gua cakap x tau.. Habis kalu x dapat anak dia? Gua cakap nak jugak! Bapak dia sound la, “ko ni, cane ko nak kawin ngan org yang ko x kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam.

Masa tu rasa down gile. Bapak dia cam tolak mentah-mentah je proposal aku.. Ke dia saja nak uji kehebatan cinta aku?? Huhu.. Time tu aku dh terpikir nak usha calon lain je. Aku memang ade lagi sorang yang aku suke. Haa yang ni gua memang kamceng giler. Yang ni pulak nama dia Ika. Gua memang selasi lah ngan minah ni. Haha.. Tapi last2 orang lain gak yang gua pinang.

Hari keputusan proposal aku akhirnya tiba. Kputusannya.. jeng3.. x spt yang aku jangka. Haha. Aku ingat kena reject, satgi family diorang terima. Warghh happy giler. Alhamdulillah. So, memang sah la takde jodoh aku ngan Ika. Time aku bgtau Ika aku nak kawin, dia accept je. Kejam gile aku. Dia kata semoga aku bahagia.. lepas tu kami dah x jumpa.

Lepas akad nikah, kompemlah aku sebagai laki Ara. Happynye aku Tuhan je tau.. kat rumah.. dia macam biasa, cool je.. Tapi cool semacam la pulak. Sepatah aku tanya, setengah patah dia jawab. Kalu aku x buka mulut, memang x berbunyilah rumah kitorang.

Ara taklah ‘bisu’ sangat. Kadang2 dia bersuara gak.. Tapi bagi aku yang jenis suka cakap banyak ni, Ara bukan jenis yang boleh bawak borak sangat. Bila aku cakap pasal something, dia macam blur... Macam x supportive sangat. Last2 aku dah malas nak borak.. oh boringnye..  Yang dia tahu cuma tunjuk baris gigi dia ja.. sengih. Cam yg aku buat kt bapak dia dulu. Psycho seyh..

Nak jadik lagi tensen, aku ni jenis perokok sederhana tegar gak la. Tapi bini aku pulak mmg cam fobia giler ngan asap rokok. Bau nafas aku yg bersisa rokok pon, dia mesti batok.. x bau rokok pon dia dah selalu batok. Uhuk3 gitu.. Sebab saying bini, makin lama makin kurang aku merokok..  kalu gian sangat pon aku merokok time kat ofis je.

Bini aku keje hospital, bahagian obat-obatan.. Aku lak xleh bau ubat, mesti pening kelapa.. Hari2 aku yang hantar, ambik dia gi spital. Time ambik dia balik, mmg hari2 lah baju dia bau obat dalam kete. So aku akan slalu bukak tingkap, nyaman sket..

Ada satu hari tu, masa hujan lebat. Xleh bukak tingkap kete, aku dah mmg pening-pening lalat dah.. Bau ubat.. Dengan poor visibility lg, kami accident! Langgar bontot kete orang depan. Kat spital, doktor kata bini aku keguguran akibat kemalangan tu. Hah??

Rupanya dia mengandung dua bulan.. Ara sendiri pon x tahu.. Ya Allah!!

Lepas kejadian tu aku terus suruh Ara benti keje. Dok rumah je.. Aku dah korbankan rokok aku, so dia kena korbankan keje dia. Aku dah x tahan bau ubat!! Aku sorang keje dah cukup sara idup kami!

Dekat setahun kami kawin, Ika tiba2 datang, dia kata masih sayang kat aku, nak aku ambik dia jadik bini no. 2.. Dia sanggup..

Alamak ni dah angau betol.. Padahal aku baru je kawin. Mungkin Ika yakin yang kami sangat serasi dan saling memahami, so dia berani propose kat aku. Then aku teros terang je la, aku cakap kat dia, yes aku memang x kamceng mane ngan bini aku skarang.. And banyak benda yang kami xde persamaan. Ara memang x banyak bercakap. Kalu aku cube buat lawak, dia macam x tangkap je. Sedih tol.. X pandai nak borak. Kalu jumpa member2 aku lagi le dia sunyi sepi. Dah le hari-hari dia suka masak benda yang sama.. Jarang la dapat makan yang lain sket. Kcuali makan luar. Itu pun dia akan order benda sama je.. Haha macam tu la bini aku.. Lucu lak..

Tapi kami masih cuba memahami hati budi masing2.. Aku cuba biasakan diri ngan bau ubat2 kat baju2 Ara dulu, cuba brenti merokok waktu awal2 kawin dulu.. Ara plak dh x keje, dah cuba belajar masak benda2 lain (jarang la menjadi).. Aku bagitau Ika, rumah tangga kami bahagia. Aku xleh menduakan dia.. Aku memang sayangkan dia. Ika terpaksa terima hakikat tu. Itu mmg last kami jumpa.

Kini, kami dapat rezeki sorang anak, dah besau, dekat 4 tahon la.. tp dah pandai mengaji sket2. Semua berkat kerajinan bini aku. Bab2 agama, mengaji sume dia mmg bagus. Anak aku Hafiz, memang dia train elok2 ngaji alQuran.. Alhamdulillah, semoga esok2 dia jadik anak yang soleh. Bagi aku itu la investment yang sangat2 menguntungkan!

Tapi sebenarnya dalam tempoh tu, kami x seperti pasangan yang lain, kot. Makin hari aku makin bosan ngan rumah tangga kami. Ara memang suka menyepi, jarang borak panjang2. Aku pulak suka keluar lepak ngan kawan2. Makin lama makin jarang aku duduk rumah. Lewat malam baru balik, bini dah tido. Esoknya pagi2 aku dh kena gi keje.. Dalam tempoh tu jugak, aku sebenarnya asyik keluar dengan sorang ofismate aku. Nama dia Lisa. Budak baru kat ofis aku.. Berbekalkan muka yang agak ade market ni, dia macam sangkut lak kat aku. So dialah yang slalu aku ajak kluar malam, teman aku borak2, kadang2 sampai pagi!

Aku sedar aku seolah2 mempergunakan dia untuk hiburkan hati aku.. Teringin nak kawin ngan dia, takot kecik hati si Ara pulak.. Dengan Lisa la tempat aku luahkan perasaan, kadang2 gadoh, kadang dia tercarut2 siap kat aku. Pastu minta maaf, dia kata tersasul.. Tapi aku mmg terhibur bila dok ngan Lisa. Bini aku kat rumah, dengan anak aku jarang sangat aku luangkan masa..

Ara sedar akan perubahan aku dari hari ke hari. Dia mula sedar aku ada pompuan lain. Satu hari dia bagitahu, dia izinkan kalu aku nak kawin lagi, tapi mesti dengan wanita yang elok2, sebab dia tak mahu pelajaran Haffiz terganggu. Aku pelik, apa kaitan??

Dan aku terfikir, Lisa tu wanita yang elok ke? Pakaian hari2 kompem ketat, make up kat muka 2 inci macam xleh kena air, x ambik air semayang ke? X semayang ke? Ke cuti sepanjang tahon?!

So aku postpone dulu hajat nak kawin ngan Lisa. Terfikir lepas kawin boleh nasihat kot sikit2, tapi time bencinta pon asyik lawan ape aku cakap. So sad!..

Ketika perkahwinan aku ngan Ara mencecah 4 tahun dulu, rumahtangga kami ditimpa dugaan yang maha besar. Ara mula jatoh sakit, batuk dia makin teruk, akhirnya masuk hospital. Dan saat itulah baru aku diberitahu, Ara mengidap penyakit barah tekak. Ya Allah!!

Doktor bagitau, Ara dah lama senarnya kena barah tu, penyakit yang akan buat dia slalu batuk, dan trpaksa menahan sakit bila bercakap! Aku rasa bagai kena tusuk dengan anak panah yang tumpul bila dengar benda tu!! Patut la Ara jarang sangat bercakap. Kenapa dia x bagitau aku??

Doc tu cakap lagi, penyakit tu makin lama makin teruk, dan bagi effect kat jantung. Sebab pernafasan dia selalu kurang dari sepatutnya. So jantung jadi lemah.. So itulah yang menyebabkan Ara jatuh sakit. Jantung dia skarang makin rosak akibat barah tu.

Jadi camane dia boleh ajar anak aku mengaji? Doktor tu bagitau, memang ada ubat utk diminum sebagai pelincir dalam tekak. Tapi hanya kurangkan rasa sakit, dan ia bertahan kejap je.. Tapi Ara x boleh selalu minum sebab ubat tu sangat mahal!!

Aku buntu..

Masa tulah baru aku terfikir, kami x penah bertikah lidah, x penah gado.. Mgkin itu hikmah dia.. Tapi aku x sedar selama ni.. Aku asyik tinggalkan dia, bergembira dengan pompuan lain.. Dia pula sanggup tanggung derita setiap kali perlu menjawab pertanyaan aku. Dan x penah luahkan derita kat aku..

Jantung Ara dah lemah sangat, doktor kata mungkin Ara x dapat bertahan lama.. Aku menangis depan doktor tu puas2, wlapun doktor pompuan. Aku dh x kisah. Aku menyesal dgn cara aku layan Ara selama ni.

Dia dah bagi aku macam2, jaga makan minum, pakaian aku, ajar anak kami mengaji, mmg x penah lawan apa aku cakap, apa aku suruh..

Aku suruh dia benti keje dulu, dia ikut. Walaupon kat rumah dia tetap baca buku pasal ubat-ubatan! Dia minat sangat dengan keje dia.. Maafkan abang Ara..

Bila balik rumah nak mandi kejap, aku sempat tengok balik kenangan2 kami.. Aku belek2, terjumpa kotak hantaran masa kami kawin dulu. Ada satu kotak jam, jam yang aku pakai sekarang.. Aku terkejut bila ada sehelai kertas dalam tu. Mula2 ingat kertas resit, tapi rupanya sepucuk surat!

1 Julai 2007,

Buat suami yang baru kupunya,

Terima kasih kerana menawarkan cintamu,
Yang ku tunggu-tunggu sejak kita mula bertemu dulu,
Ara memang cinta padamu,
Dan Ara menangis bila abang melamarku

Buat suamiku yang baru kupunya,

Luaranku mungkin nampak sempurna,
Luaranku mungkin ramai yang terpesona,
Tapi diriku bukanlah sesempurna abang sangka,
Kerna suaraku bukan kepunyaan kita

Buat suamiku yang baru kupunya,

Andai abang ingin melihat Ara ketawa,
Ara hanya mampu tersenyum pada abang,
Andai abang mahu Ara berjenaka,
Mungkin Ara kan menangis dibahu abang,

Kerana Ara tak mampu berbica,
Seperti orang lain berbicara,
Kerana Ara tak mampu ketawa,
Seperti orang lain ketawa

Jika membaca surat ini akan meleburkan cinta abang,
Ara pasrah dan relakan abang menjauhi,
Jika membaca surat ini Ara tetap dihati abang,
Ara sujud sejuta syukur pada Ilahi..

Yang benar,
Isteri yang menyanjungmu.

*Ara selitkan surat ini dalam kotak jam abang, semoga abang mudah terlihat surat ini..


Berderai lagi airmata jantan aku. Kenapa aku x terbaca surat ni 4 tahun dulu? Kenapa aku x tahu penderitaan Ara awal2 dulu? Kenapa baru sekarang?

4 tahun usia perkahwinan kami, Ara beri aku segala2nya.. dan paling penting dia bagi seorang anak yang comel dan bijak. Tapi apa yang pernah aku beri kat Ara?

Mulai saat tu aku jaga Ara sepenuh hati. Hari-hari memang keje ulang alik hospital. Masuk ofis pon kjap2. Anak aku bagi kakak Ara yang jaga. Masa tu aku dah serabai giler. Sangat x terurus. Baru aku sedar pentingnya Ara dalam hidup aku.

Dalam keadaan Ara yang agak lemah, aku minta kebenaran doktor untuk bawa dia melancong. Aku nak temani dia puas2. Aku nak bahagiakan dia dalam sisa2 hayat dia. Biar dia terlupa akan derita dia. Saat itu dia menangis kat bahu aku. Sejak dia sakit kami hanya berbalas tulisan kat kertas.. dan kertas2 tu aku kan simpan sampai bila2.

Dia tulis dia x menyesal kawin dengan aku. Dia tulis sangat bahagia hidup dengan aku. Siap cuba lukis gambar orang senyum.. haha.. Ya Allah hari2 itu kami sangat bahagia. Namun Ara dah makin lemah. Aku dah x mampu tengok dia derita. Setiap kali dia nak tarik nafas, sangatlah azab pada aku melihatnya.

“Ya Allah, jika Kau masih panjangkan hayat isteriku, Kau berilah aku separuh kesengsaraannya, biar kurang kesensaraannya Ya Allah.. Tapi jika hanya kematian yang dapat mematikan sengsara isteriku, aku redha Ya Allah..”

Aku x tahu apa lagi boleh aku buat.. Aku bacakan Yaasin ditelinganya berulang-ulang, biarkan anak kami dipangkuan memeluk-meluk ibunya..

Akhirnya Tuhan menjemputnya kembali. Aku pasrah. Kesedihanku terubat bila kulihat dia pergi dengan tenang. Sempat kuajarkan Syahadah.. dan dahinya berpeluh jernih. Lalu kukucup buat kali terakhir..

Kini, hmpir 5 tahun prkawinan kami, tinggal aku dengan Hafiz, dengan helaian2 tulisan terakhir Ara..

(T.T)









p/s: jgn nangis di dpn pc anda..ngeh4

Tuesday, October 26, 2010

Bèn lǘ yīyàng

Urghhh...hati tengah bengkek tahap gaban menahan kemarahan...pe la nak buat erk pd dak umah yg annoying...urgghhh...sib bek la ade dak comel 2 ekor nih, bleh la release tension tgk dak gumuk 2 ekor tuh (chubbie n putet)....btl org kate kalau bela pets kite marah macam mn pown sejuk ati ble tgk pets kite yg cumel2...nak2 ble die main2 ngn kite sbb die tau tuan die tgh tension...



p/s: ade pape cadangan x nk kenekan dak umah hani nih?...heheh...

Sunday, October 24, 2010

Ops Minyak Gamat...ngeh3

Harini disebabkn bulus2 sume majority da nek kurap kat tlinge n naik skit kat badan, hani ngn adek hani si ilah melancarkan Ops Minyak Gamat..ngeh4…seksa gile nk bubuh gamat kat anak2 bulus smpai calar balar tangan hani… mungkin sbb pedih + gatal asenye..huhuh…nk xnak kene buh gak sbb takut lagi teruk tlinge si bulus2 nih…antara mangsa2 Ops Minyak Gamat:



Si Pipi dak nakal

Bulat the busuk cat


Kenek si nenek penyayang


Tehteh pondan...hahahahaha


Introducing: Bubu the gebu...hehehe


Sesi jilat menjilat


Cat walk of fame...ngeh3
(Simen xsiap kering lagi si bulus2 tuh cop kaki)






Gambar sampingan


Chubbie n Putet tdo...cute




Thursday, October 21, 2010

Off bt sementare wktu...

Maaf..bt sementare wktu ni hani xdpt hapdet blog dlm 2 mggu ni sbb final exam start 25 Oct - 5 Nov..InsyAllah hari mggu ker kalau ade mase hani hapdet...sekian, time kaseh:-)

Monday, October 18, 2010

Sugar Glider in Malaysia


The Petster’s Sugar Glider talk went very well and I was asked a few questions like are they endangered? Do we need a license to have them? How about keeping a sugar glider in our climate?

Well, firstly, sugar gliders are from the genus Petaurus Breciveps, widely found as pets and also as wild gliders in Indonesia, Papua New Guinea and also some parts of Australia. In other countries, sugar gliders are illegal to keep due to the country’s law on keeping exotic animals, such as Singapore. In Australia, one is required to have a special permit to keep gliders. In US, breeders and keepers are required to get a license to keep and breed them. In Malaysia, it is pretty lenient. Almost anyone can own a glider since there is no need for any license or permit. Just a wallet full of cash and you can obtain a joey easily.

It is sad that there are many sugar glider mills and profit sellers in Malaysia. I know, everyone needs to make a living but to me it’s really is evil to see people place adult gliders that are wild and scared in cramped cages, selling them for about RM120 as breeding adults. The joeys are the ones that roll in the money for these unethical sellers and pet shops. Each joey can fetch a price of about RM400, and people do not realise that for that amount of money, they can get a perfectly healthy and active joey from a proper homebreeder. The joeys at pet shops are sometimes malnourished. They have been separated from their mother before they are fully weaned, then placed in cages with half a rotten apple. It is like taking a baby that is still nursing and giving it a chicken drumstick, expecting the baby to eat it. I have seen so many sad sights, where the joeys try their best to eat the apples or dry dog food put into their small tanks or cages. Many do end up dead and are thrown into the trash can like a piece of rubbish.
\

Animal Testing Pros and Cons

Untuk pengetahuan korang sume, animal testing ataupun kajian terhadap haiwan selalu dianggap sebagai tidak berperikemanusiaan...mmg la cmtu tp animal testing ade jugak Pros @ kebaikan and ade gak cons @ keburukan die,,anyway..tajuk animal testing hani bt sbgai tajuk utk forum utk assignment hani..,ok dsini hani nk kongsi skit  info kat korang hasil dari pembacaan hani...


Animal Testing Pros:


  • Most animal testing membantu kite banyak dari segi perubatan seperti menguji dadah untuk buat ubat dan sebagainye. Sesetengah haiwan bertindak balas terhadap ubat dan alahan sama ngn tindakbalas manusia.
  • Sebagai contoh cipanzi..90% daripada genetic cipanzi same ngn genetik manusia.
  • Experiment pemindahan jantung dilakukan terlebih dulu pada anjing untuk dijadikkan pnduan untuk pemindahan jantung terhadap manusia.
  • Insulin untuk org yg ade diabetis (kencing manis), antibiotik jugak terlebih dahulu ditest pada haiwan untuk kegunaan kite...
  • Selain manusia animal testing jugak ade kebaikan pada haiwan jgk spt untuk pembedahan haiwan, antibiotik utk haiwan dan sebagai...xkn la nk test kat manusia kot...nnti bnyk la manusia mati...lgpown kebanyakn haiwan yg digunakn macam anjing, tikus, arnab(bkn arnab kak nerq yep) senang membiak n lagi research menunjukkn bahawa researcher yg gune haiwan untuk experiment ni dieorg da terlebih dahulu mempelajari cara mengurangkn stress pada haiwan kalau mereka nk bt experiment yg memerlukan haiwan tuh masih hidup..



Animal Testing cons:




  • Selain kebaikan...ade gak keburukan die...dlm experiment sume tuh, haiwan mesti la sakit...cube kalau kite kene, kene cucuk jarum pown da ngadu sakit...pe lagi la haiwan yg kene operate n sume2 tuh...
  • kebanyakan haiwan yang digunakan dalam experiment tuh mati..kesian kan...
  • Ade jgk haiwan yg buta, pekak sbb effect experiment...ermm...cmne la mereka nk idup kan...
  • Untuk cari penawar kanser, sel2 haiwan dipaksa untuk tumbuh secare xnormal...
  • pengklonan dan penghasilan haiwan2 hibrid dilakukn terhadap haiwan2 yg xberdosa dengan menyuntik genetik haiwan lain pada embrio mereka yg menyebabkan kelahiran haiwan2 yg pelik yg mati mase lahir...erm...ingt x kisah dolly, kambing biri2 yg diklonkan tuh...kan mati...ermmm












p/s: lu pikir la sendiri



Sunday, October 17, 2010

Video Theo- Kucing yg Suke Membebel..

Amat suke vid nie...tgk kat Blog Meowmania td....


video

Kan best kalau kucing kite mcm ni kn...heheh...

Friday, October 15, 2010

Sugar Glider

Merujuk kepada tajuk diatas...(hek2 cm surat plak)...sy, pemegang mohor2 besar kucing2 kuh ingin menyatakn bahawa sy tingin nk bela sugar glider...tp mahalll...sbb tuh bela amster jew...oleh kerana kgilaan kuh pd small pets yg cumil2 nie menyebbkn sy jeles pd pemilik sugar glider spt ade dak kolej yg bwk suger glider die g kolej...bestnye tgk die da bonding ngn tuan die...ni antara pic2 cute yg hani amek dr tenet...



Ala tomeynyee...



I want my mommy...




Up up and away...hehehe







p/s: sape2 nk bg sugar glider kat hani sile PM at FB k...hehehe

Thursday, October 14, 2010

Introducing My Catz


Seperti yg dijanjikn..presenting bulus2 kuh kat kmpung....hihi


Ateh



Ini tehteh..anak ateh



Ini totot...abg tehteh


Ini pipi(tok bg name)..anak angkt ateh


Ini kenek n pipi...kenek ni nenek teh2, totot n mak kpd ateh..heheh

FyI, si kenek ni umur die berbels tahun gak...


Celup and cik tam...hehehe..

Cik tam ngn celup ni kucing tumpangn jew tp tok da anggap kucing umah da..


p/s: Bulat the busuk cat and bubu xsmpt tgkp gmbr sbb mereka merayap...hik4

Test and Quiz..

Huh...penatnyela otak...hani baru jew abes test and quiz Accounting..agak fenin ngn nombor n ayat2 yg memeningkn...hehehe...sok test Law n Bel( bI) plak..wish me luck yerp...anyway...spe nk jd tutor hani utk sbject account, angkt kaki...hehehe...k..chiaw...

Monday, October 11, 2010

MESSAGE FROM PDRM TO ALL GIRLS


Please inform all your daughters, family, wife, husband, children, mother, even grandmother for their protection... Message from the Kuala Lumpur Police department.
Police Message: Coke + Ajinomoto = Can be Used To Rape Ladies

DO YOU KNOW? Coke + Ajinomoto = Can be Used To Rape Ladies

I received a news about the recent tactic used to spike girls' drink.

It is a cheap and widely used method.

This method was used in Canny Ong murder.

Rapist uses this method.

Coca-cola + ajinomoto/monosodium glutamate = a medicine which will cause drowsiness and excitement in the victim.

This mixture is poisonous if used too often on the victim.

Please send this to all your female friends, sisters, & your loved ones and ask them to beware.

DO NOT accept coca-cola or any other drinks from stranger / even
if it is your friend that you are not very close with.

Regards,

Hishamuddin Alias ( ASP )
Jabatan Siasatan Jenayah Berat
IPK Kuala Lumpur

Salam Ukhuwah..~
Cilok frm: Cik Nia

My past event

Ari Khamis malam Jumaat arituh hani ade jamuan ngn geng2 event DEVOUT sem lepas kat Ana Ikan Bakar Petai..utk pengetahuan korang dalam awl bulan 3 tahun ni hani n dak2 kelas hani kene bt event utk assignment subject Event Management..kiteorg bt event Tribute To Allayarham Tan Sri P'ramlee selame 2 hari..hari pertama kiteorg bt pertandingan menyanyi lagu2 Allayarham Tan Sri P'ramlee...Ye la...lagu2 Allayarham mmg best n x lapuk dek zaman..n hari ke 2 kiteorg bt dinner b'temakn 60-an..mmg best la event tuh...dsini ade skit bingkisan event tu..


Hari Pertama Event


Tetamu jemputan
Datuk Aziz Sattar yang sporting


Datuk Rahim Maarof..


Hari ke 2


Black and White...




N ni plak skit gmbr kat Ana Ikan Bakar Petai

Hani n Nia...dak umah hani



Menu Special Kat Cni..Ikan pari bakar petai...nyum2..



My fav...heheh



Kalau makan ikan bakar xsah kalau xde ni...hehehe...





p/s: jgn jeles....heheheheh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Nuffnang

Tik tok...


Powered by Blogger.